Hajdúszoboszló Vendégházak

telefon: +36 70 320-9176         e-mail: info.vendegzona@gmail.com

 Nyugdíjas kedvezmény
Mókuskalandpark
 
Quad-Ring
 
Gokart-Ring
 
Gofri és Palacsintázó
 
Bíbor Horse Lovasikola
 
 

Különleges építmények, egyedülálló látványosságok Hajdúszoboszlón

Üdülés, pihenés, kikapcsolódás, Vendégház Hajdúszoboszlón


Hajdúszoboszló látnivalói, nevezetességei

 

Bika Vendéglő
Templomerőd


Fürdőnegyed


Hajdúszoboszló a fürdőnegyede, illetve a belvárosa miatt Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja lett.

A hajdúszoboszlói fürdőpark impozáns főbejárata mellett szemlélhető meg Pávai Vajna Ferenc, a gyógy- és termálvíz megtalálójának mellszobra. A szökőkút mellett helyezkedik el a millenniumi emlékmű, az úgynevezett Harangház. Az emlékművet közel ötven harang alkotja. A Harangházat három, fából készült remekmű övezi körül. Az alkotások elnevezése turulmadár, Életfa, Csodaszarvas.

A hajduszoboszlói fürdőpark Európa legnagyobb üdülőhelyeként vált népszerűvé, amely strandból, uszodából, aquaparkból és élményparkból tevődik össze. A strand területén számos vendéglő találtahtó ahol folyamatos akciók várják a vendégeket . Az idősebbek körében a legnépszerűbbek a termálvizes medencék  és a pezsgőfürdők. A fiatalabbak körében a mesterséges hullámverés, a mediterrán tengerpart, az aquapark legnépszerűbb. A strandon gyorsúszó medence, halastó és a kisgyerekek számára kialakított medencék és játszóterek találhatók. Az aquaparkba külön belépőt kell váltani.

Belváros

A belváros a fürdőnegyedtől nem messze található. A sétálóutcán haladva az út mentén számos vendéglők, boltok találhatók. A belvároban kimagasló épület a Kálvin-téri református templom tűnik fel először, amely a 15. században építették eredetileg gótikus stílusban, de 1711-1717 között történő felújításkor a barokk stílust alkalmazták. A templom belső része klasszicista stílusú, leginpozánsabb berendezési tárgya a szószék mögött található Mózes-szék, 1816-os évszámmal, valamint tojásdad alakú csillag- és virágdíszes motívum ékesíti. A templom előtt látható az I. világháborúban elesett magyar hősök emlékműve.
Az úttest másik részén a római katolikus felekezet temploma helyezkedik el, amelyet Szent László tiszteletére emeltek és innen kapta  a Szent László templom nevet. A barokk stílusú templom belső freskóit, amely Árpád-házi Szent Erzsébet cselekedeteit ábrázolja, az 1930-as években Takács István festette. Az épület előtt feszület helyezkedik el.
A belváros egyik legrégibb vendéglőjének az épülete előtti téren, a Bocskai Istvánt ábrázoló lovasszobor található.
A Fazekas ház a református templom mellett mintegy 500 méterre északra, a Közgazdasági Szakközépiskolával szemben található meg. Itt található Hajdúszoboszló folyamatosan megújuló és évszázadokat átölelő, élő népművészeti kiállítását felvonultató emlékháza.
A Bocskai Múzeum a róla elnevezett utcában foglal helyet. A múzeum udvarán, egy 100 négyzetméteres fedett színben található a környéken egyedülálló látványosságnak számító a mezőgazdaság-történeti kiállítás, amely a 19-20. század fordulójának technikai eszközeit sorakoztatja fel.
A Hajdúszoboszlói repülőtér a termálvizes strandfürdőtől mindössze 200 méterre található, aminek külön bejáratot is építettek a reptér felől.A Hajdúszoboszlói reptér egész nyáron folyamatos helyet biztosít különböző rendezvényeknek. Mivel Hajdúszoboszló csak 21 kilométerre van Debrecentől, ezért a sportcélú repülés is egyre inkább ide öszpontosult át, mivel a Debreceni nemzetközi repülőtér más funkciót lát el.

 

Szobafoglalás itt!

+36 70 320-91-76

info.vendegzona@gmail.com

Júliusi Akció


Szoboszlói Folkhétvége
 
Dixileand Napok
  
Művészeti napok

SzállásokKapcsolatHajdúszoboszlóGyógyfürdőAquaparkAqua-PalaceÁrainkProgramokLátnivalókStrandSzobákPünkösd 2011Árpád UszodaKarácsonyi Szilveszteri pihenésOldaltérkép

Hajdúszoboszló Vendégházak

telefon: +36 70 320-9176         e-mail: info.vendegzona@gmail.com
NetProfi honlapkészítés VictoryStudió webdesign