Hajdúszoboszló Vendégházak

telefon: +36 70 320-9176         e-mail: info.vendegzona@gmail.com

 Nyugdíjas kedvezmény
Mókuskalandpark
 
Quad-Ring
 
Gokart-Ring
 
Gofri és Palacsintázó
 
Bíbor Horse Lovasikola
 
 

 Kikapcsolódás, szórakozás, külünleges látnivalók, Nagyerdei Kultúrpark Debrecen

Nagyerdei Kultúrpark Debrecen


Üdvözlöm kedves látogató! Kérem engedjen meg egy kis ízelítőt a Nagyerdei Kultúrparkról amely Debrecenben tekinthető meg és különleges látnivalókkal várják Önt. Külön örömet jelent számunkra amennyiben érdeklődését sikerült felkeltenem és szivessen kapcsolja össze kirándulását Hajdúszoboszlóval. Kérem látogasson el Vendégházunkba, töltsön kellemes napokat Hajdúszoboszlón mert a csend és a nyugalom nálunk alapszolgáltatás! Debrecen csupán 20km távolságra helyezkedik el Hajdúszoboszlótól. Bizonyára számtalan lehetőség közül választhat, én köszönettel tartozom már azért is mert a soraimat olvassa, természetesen köszönet illeti a döntését is, amennyiben Vendégházunkat választja üdülése helyszínéül.

Az első magyar vidéki állatkert amely szerves részét képezi Debrecen és Nagyerdő életének. Az alapításkor még kicsiny területen, napjainkban már 17 hektár nagyságon öt földrész 165 állatfajának mintegy 1500 példánya képviselteti magát az állatkertben. Az állatkertek egyre inkább nagyobb szerepet töltenek be az élővilág megőrzésében, így elsőrendű feladatuk, hogy méltó módon mutassák be a Föld élővilágának felbecsülhetetlen értékét. Az állatkerteknek az elmúlt évtizedben jelentős változásokat kellet átélniük. Új feladatok és kihívások egyre nagyobb erőpróbát jelentenek. Megújult és izgalmas feladatok várnak megvalósítására önálló szakterületté vált zoopedagógia által. Kicsik és nagyok részére egyaránt az önálló felfedezések élményét nyújtják. Az állatvilág a természet titkaiba való betekintést közvetlen, személyesen megtapasztalható varázsával is megismerkedhetnek a résztvevők az állatkerti foglalkozásokon. A szakvezetések, a zoológiai szaktáborok, és a vetélkedők erre remek lehetőséget nyújtanak. Napjainkban látogatók az elmúlt évtizedekben megépült régi kifutók mellett egy dinamikusan átalakuló, megújuló élőhely bemutatóit is láthatják. A bemutatók már természet közeli környezetet idéznek meg. Az állatok természetes viselkedésének a megfigyelése is lehetővé válik és az itt élő állatfajok részére a korábbiaknál lényegesen jobb életkörülményeket biztosítnak. A debreceni állatkert első lakóit 1958-ban hozták Budapestről és Varsóból. A kezdeti 3,4 hektáron elsősorban a hazai élővilág emlőseivel és madaraival ismerkedhettek meg az ide látogatók. Az évtizedek folyamán az állatállományt folyamatos gyarapodás jellemezte. Ezzel párhuzamosan megnőtt a látogatottsága is az állatkertnek Debrecenben. Az elmúlt 50 év alatt a tízmilliót is meghaladta látogatók száma, ami éves viszonylatban közel 200 000 látogató vendéget jelent. A folyamatos fejlesztések során elkészültek az oroszlánok, tigrisek, papagájok, díszrécék, tevék, futómadarak, új, tágas kifutói. Nagy sikere van a lovasiskola keretében történő terápiás lovagoltatásnak, és nagyon közkedvelt az állatsimogató is. Az állatkert területi bővítése lehetővé tette egy-egy nagyobb állatföldrajzi régió bemutatását, többek közt látható az megépült Afrika-röpde és az új zsiráfház.

Nagyszámú új fajjal gazdagodott az állatkert pl: a fehér kezű gibbonok, Jerry és Lenocska elsőként alapítottak gyarapodó családot az országban. Igazi ritkaságok is megtekinthetőek az állatkertben pl: fekete arcú pókmajmok, két ujjú lajhárok, baringó zsiráf. Madarak csoportjából csak itt tekinthetőek meg a nyergesgólyák, ausztrál szivárványos lórik, szirti sas mellett számos ritkaság megfordul még pl: hartlaub turákó hóbagoly, sisakos kazuár, ezüst arcú szarvcsőrű.A vidéki állatkertek sorában elsőnek komoly összefogással a debreceniek társadalmi munkájával valósult meg.

Az alapítók szándéka szerint az 1960-ban létrehozott Ludas Matyi vidámparkkal, a mellette található csónakázótóval, stadionnal és a közelben lévő gyógyfürdővel és a népszerű Nagyerdőben szabadidős programokat kínáltak a látogatóknak. Az állatkert és a vidámpark összevonásával valósult meg 1961-ben az akkori elvárásoknak megfelelően a Nagyerdei Kultúrpark. Ebben az időszakban számos kultúrpark alakult az ország nagyobb várasaiban is. A teljesen a városi tulajdonban lévő intézmény működését és fejlesztését, Debrecen önkormányzata támogatja. A fejlődés lényeges állomása az 1994-ben elkészítet első átfogó fejlesztési terv volt, melynek során az eredeti területet 3,4 hektárról 7,4 hektárra bővítették.

Az állatkert fejlesztési jövőjét a vidámparkban lévő tartalék területek biztosítják, lehetővé téve a további fejlesztések tervezését. 1994-től a teljes terület természetvédelmi területnek számít és a területet díszítő 341 növényfajtával a növénykerti feladatokat is ellátja.
A Nagyerdei Kultúrpark 1979-től egyik alapító tagja a Magyar Állatkertek Szövetségének. 1994-től pedig teljes jogú tagnak számít a kontinens legrangosabb szakmai szervezetében az Európai Akváriumok és Állatkertek Szövetségében.

 Debrecen Állat és Növénykert nyitvatartás

Naponta 9.00-18.00-ig nyári időszámítás

9.00-16.00-ig téli időszámítás

Debrecen Állat és Növénykert belépőjegy árak 2010

Felnőtt belépőjegy1100 Ft
Gyermek belépőjegy (3 éves kortól)  700 Ft
Diák belépőjegy  700 Ft
Nyugdíjas belépőjegy (70 éves korig)  700 Ft
Családi belépőjegy (2 felnőtt+1gyermek)2400 Ft
Családi belépőjegy (minden további gyermek)600 Ft/fő
Csoportos gyermek belépőjegy (3-14 éves korig)600 Ft/fő
Csoportos kedvezmények (10fő után 1 kisérőnek díjtalan) 
Támogatói belépőjegy3000Ft
Zoo csemege100 Ft/cs
Kiadvány600 Ft

3 éven alul és 70 éven felül a belépés díjtalan az Állat és Növénykert valamint a Vidámpark területére! A vidámparki játékok igénybevételéhez a belépőjegyek számukra is szükséges!

Debrecen Vidámpark nyitvatartás

szeptember 30-ig hétközben 10.00-18.00-ig

hétvégén 9.00-18.00-ig

Debrecen Vidámpark belépőjegy árak 2010

Belépőjegy (egységesen)200 Ft/személy
Babaforgó200 Ft/személy
Dodzsem (6 év felett)600 Ft/kocsi
Dzsungelforgó200 Ft/személy
Repülő csészealj300 Ft/személy
Elvarázsolt kastély400 Ft/személy
Földkörüli pálya300 Ft/személy
Meglepetés400 Ft/személy
Gyermek kanyarodó200 Ft/személy
Hajóinas200 Ft/személy
Hattyúsforgó300 Ft/személy
Kacsás vonat400 Ft/személy
Kisvasút (3 éves kor alatt díjtalan)300 Ft/személy
Lovasforgó (3 éves kor alatt díjtalan)300 Ft/személy
Hullámvasút kukac500 Ft/személy
Óriáskerék (3éves kor alatt díjtalan)300 Ft/személy

Debrecen Nagyerdei Kúltúrpark Elérhetőség:


Meközelíthető: 3E Trolibusz 10, 12, 13, 24, 26 buszok és 1-es villamos

Nagyerdei Kúltúrpark Nonprofit Kft
 Cím: 4032 Debrecen, Ady Endre út 1.

Levelezési cím: 4001 Debrecen, Pf. 181.

Telefonszám: 06 52/310-065; 06 52/413-515

Fax: 06 52/532-774

E-mail: info@zoodebrecen.hu

Nagyerdei Kúltúrpark Térkép

 Vissza a lap tetejére►►Szobafoglalás itt!

+36 70 320-91-76

info.vendegzona@gmail.com

Júliusi Akció


Szoboszlói Folkhétvége
 
Dixileand Napok
  
Művészeti napok

SzállásokKapcsolatHajdúszoboszlóGyógyfürdőAquaparkAqua-PalaceÁrainkProgramokLátnivalókStrandSzobákPünkösd 2011Árpád UszodaKarácsonyi Szilveszteri pihenésOldaltérkép

Hajdúszoboszló Vendégházak

telefon: +36 70 320-9176         e-mail: info.vendegzona@gmail.com
NetProfi honlapkészítés VictoryStudió webdesign