Hajdúszoboszló Vendégházak

telefon: +36 70 320-9176         e-mail: info.vendegzona@gmail.com

 Nyugdíjas kedvezmény
Mókuskalandpark
 
Quad-Ring
 
Gokart-Ring
 
Gofri és Palacsintázó
 
Bíbor Horse Lovasikola
 
 

Élményekben gazdag programok, kirándulás a természetben, Nyíregyháza Sóstó-Zoo Állatpark

Üdülés, pihenés, otthonos szálláshely Hajdúszoboszló Vendégház


Nyíregyháza Sóstó-Zoo Állatpark


     Árak

                  Nyitvatartás

Elérhetőség


Üdvözlet kedves látogató! Bizonyára már régen foglalkoztatja a gondolat, hogy látogatást tegyen az ország egyik leglátogatottabb állatkertjébe a Nyíregyházi Vadasparkba, hiszen sokan ezen a néven is ismerik. A célom egy kis virtuális sétára invitálni Önt, kérem tartson velem!

A Nyíregyházi Sóstó-Zoo Állatpark, Hajdúszoboszlótól mintegy 80km távolságra található. A Vendégházunk lakói is kirándulást tehetnek és megcsodálhatják a különleges állatfajok élővilágát, illetve lenyűgöző látványt nyújt séták közben a vadaspark területén elhelyezkedő botanikus kert. A Nyíregyházi Sóstó-Zoo Állatpark, várostól 5 km-re a sóstói üdülőövezetben helyezkedik el, itt strandfürdő, falumúzeum, és egy parkerdő nyújt kikapcsolódási lehetőséget ide érkező látogatóknak. A 24 hektáros terület földrészekre van osztva azzal a céllal lett így rendezve, hogy akik látogatást tesznek a parkban azok végigjárva a földrészeken, megismerhetik a különböző földrészek állatvilágát.

A Nyíregyházi Sóstó-Zoo Állatkertben 270 állatfaj 2500 egyede nézhető meg. A Nyíregyházi  Vadasparkba bejutva elsőként a 2003-ban épült sarkvidék kompozíciót csodálhatják meg a látogatók. A közönség először a pingvinek szikláját láthatja, majd egy barlangrendszeren keresztül juthatnak el a jegesmedvékhez, ahol üvegfalon keresztül, a víz alatt is megfigyelhető a hófehér medvék különleges élővilága, tovább haladva a fókák medencéje és a rénszarvas domb tárul a látogatók elé. Az úton tovább Ausztrália és Dél-Amerika pampáinak csodás állatvilága látható. A Nyíregyháza Sóstó-Zoo Álllatpark közepén helyezkedik el a trópusi madárház, mely a legnagyobb gyűjteményt könyvelheti el magának Budapest után. A Nyíregyházi vadaspark madárházában főként tenyésztést folytatnak. Ide a látogatóknak nincs betekintésük, csak a külső röptékben van lehetőség megfigyelni a papagájokat. Háromféle arapapagájok láthatóak, kékhátú, zöldszárnyú és katona arapapagáj.

Ezek közül a kékhátú és a zöldszárnyú arapapagájból összesen 6 pár mindig költ, egy részük fel is neveli a fiókákat, de akadnak olyan kis madarak is, akiket mesterségesen nevelnek a gondozóik. Közel félszáz arapapagáj látható a külső röptékben. A Nyiregyházi Sóstó-Zoo Állatparkban költ a jákó, a fehérbóbitás kakadu, a narancsbóbitás kakadu, valamint a goffini kakadu is. A közel 2 hektáros területen fekvő Afrika-panoráma, a vadaspark legnagyobb területű állatbemutató helyszíne. Az egzotikus földrész állatvilágát idéző legérdekesebb látványa az oroszlánok melyek két helyszínen láthatóak. A nagyobb helyszín az 1000 négyzetméternyi alapterületű, az ország legnagyobb ilyen célra épült létesítménye. Ezen a helyen egy hím egy nőstény és kölykeik vannak együtt, egy másik helyszínen pedig egy hím és négy nőstény található.

Az oroszlánok területével szemben antilopok és zebrák keltenek feltűnést, s a páviánokat bemutató dombon is zajlik a mindennapos élet. Az állatparkból a zsiráfok sem hiányozhatnak, immár ötödik éve élnek a vadasparkban, s az óta már négy kicsi zsiráf is világot látott.
Az Észak-Amerika földrészt illusztráló területen, indiántábor részesei lehetnek a gyermekeket, és játék közben megismerhetik a kontinens jellegzetes állatait, a pumát, a mosómedvét és az amerikai bölényt.
A Nyíregyháza Sóstó-Zoo Állatpark elsődleges célja, hogy bemutassa Magyarország állatvilágát, ennek fontos helyszíne a Magyar Parasztudvar. A parasztudvar kialakításánál az volt a célja az Állatpark vezetőségének, hogy az ősi építészeti stílust követve és a népi hagyományokat előidézve bemutatásra kerüljön valamennyi őshonos háziállat. Láthatóak a használati tárgyak, továbbá kipróbálható a kecskefejés, vagy a csirkeetetés is. A Magyar Ősparkban a Kárpát-medence állatvilágát ismerhetik meg az érdeklődők. Kipróbálhatják az őseink lakhelyéül szolgáló jurtát, megnézhetőek a korabeli használati tárgyak is. Nem csak azt látható, hogy egykor milyen állatok éltek itt, hanem ember és állat kapcsolatát is. Az ázsiai földrésznek az állatvilágát, több helyen is megjelenítik.

A majmok a trópusi házban láthatóak, a madarak pedig a madárházban nézhetők meg.Az akvárium-házban a trópusi, illetve a mediterrán tengerek élővilága tekinthető meg. Egy labirintuson haladva, ízelítőt kaphatnak a látogatók az édesvizek élővilágából is, ahol az Amazonas valamint a Tanganyika-tó halait láthatják az érdeklődők.
2002-ben avatták a Nyíregyháza Sóstó-Zoo Állatkert közepén található Trópusi házat, ahol csodálatos látványt nyújt a trópusi esőerdők állat és növényvilága. Az itt élő madarak, nem csak színes tollaikkal, hanem különleges hangjukkal is hozzájárulnak az őserdő hangulatához. Ezen a helyen röpködnek a legkisebb fénypapagájok. Itt tekinthető meg a majmok bemutatásának nagy része, a világ legkisebb selyem majmocskái éppúgy előfordulnak, mint a legnagyobb emberszabású majom, az orangután.A Nyíregyháza Sóstó-Zoo Állatpark büszkesége látható, ami állatkertben tartott leghatalmasabb óriáskígyó, a kockás piton, továbbá itt látható az Amazonas mocsarainak lakója, a zöld anakonda.

Az Nyíregyházi Állatparkban, 2004 májusában Pillangókertet avattak. A Trópusi ház és a majomerdő mellett helyezkedő mediterrán kertben, minden nyáron egy-egy hónapon át csodálható meg a szemünk előtt kikelő lepkék tömege.  Nyíregyházára az Állatkertbe még bábként szállítják, és szakértő kezek gondoskodnak a bábszekrénybe való elhelyezésükről, ahol megfelelő hőmérséklet és páratartalom biztosítása mellett ki kelnek a csodálatos színpompában megjelenő pillangók. Lepkeformában csak pár hónapig léteznek, ezért csak a nyári hónapok ideális a megtekintésükre.
Ausztráliát illusztráló kifutón, a kenguruk, a kakaduk és az emuk találhatóak. A majd 20 fős kenguru csapatnak egy árnyas erdő szolgál otthonául, amely be van kerítve és itt bőséges a szaporulatuk is. Ausztrália egyik nagy futómadara az emu, novemberben rakja le tojásait, és már volt arra példa, hogy a legnagyobb télben keltek ki. Természetvédelmi szempontból a Nyíregyházi  Vadasparknak nagy jelentősége van, mivel a kihalófélben lévő fajoknak a tenyésztése itt természetes közegben megoldott.

Az állatok nagy része az európai tenyésztési programok keretein belül kerültek az Állatparkba, nem selejtezett állatfajok lettek telepítve, csak kizárólag fiatal és szaporodóképes példányok alkotják az állatállomány nagy részét. Az itt élő állatok genetikai értelemben meglehetősen nagy értéket képviselnek, úgy a tenyésztési program részére, mint a fajok fennmaradása szempontjából.
Az állatkertektől eltérő módon, itt helyzeti előny is megadatott a Nyíregyháza Sóstó-Zoo Állatparknak, hiszen fiatal állatkertről van szó és nem örökölt beton és vasrácsos ketreceket. Hatalmas erdős területeknek köszönhetően lehetőség volt természetes körülményeket biztosítani az itt élő állatoknak, és csodálatos élővilágot bemutatni az ide érkező látogató közönség számára.

A Nyíregyháza Sóstó-Zoo Állatkert minden évben jelentős számú látogatót fogad be. Az ide érkező vendégek számos érdekes látnivalókkal gazdagodhatnak. Itt minden korosztály megtalálható, hiszen mindenki egyedi élmény birtokában távozhat. Kedves látogató Önt is várja a csodálatos élővilággal a Nyíregyházi Sósto-Zoo Állatpark. Töltsön kellemes napokat Vendégházunkban Hajdúszoboszlón! A szállás Hajdúszoboszló központjában, csendes, nyugodt, zöldövezeti részén helyezkedik el. Kiegészítő programként egynapos kirándulást szervezhetnek vendégeink, a nyíregyházi vadasparkba.

Nyíregyházi Sóstó-Zoo Állatpark

Belépőjegy árak 2011

Belépőjegy 3 éves kor alatt
  100 Ft
Gyermek belépőjegy (4-14 éves korig)
1800 Ft
Diák belépőjegy (diák igazolvány)
1800 Ft
Felnőtt belépőjegy
2400 Ft
Nyugdíjas belépőjegy
1800 Ft
Nyugdíjas belépőjegy (70 éves kor felett)
  500 Ft
Családi belépőjegy (2 felnőtt+1gyermek)
6100 Ft
Családi belépőjegy (2felnőtt+2 gyermek)
7600 Ft
Családi belépőjegy (2felnőtt+3 gyermek)
8900 Ft
Óvodás csoport (15 fő felett 2 kisírőnek 100 ft/fő)
  500 Ft/fő
Diák csoport (15 fő felett 2 kisérőnek 100 ft/fő)
1200 Ft/fő
Felnőtt csoport belépőjegy
1700 Ft/fő


- A belépőjegyek a Zöld Piramis-Ócenáriumba való belépést is magukba foglalják!
- Üdülési csekket és kultúra utalványt is elfogadnak!

 Nyíregyháza Sóstó- Zoo Állatpark

Nyitvatartás


Az állatpark az év minden napján várja a látogatókat!

Nyári időszak: 9.00 - 19.00

(pénztárzárás 18.00)

Téli időszak: 9.00 - 16.00

(pénztárzárás 15.00, szeptemberben 17.30)

Elérhetőség

Levélcím:
Nyíregyházi Állatpark
Nonprofit Kft
4431 Sóstófürdő
Email:
office@sostozoo.hu
telefon:
+36 42 479-705
+36 42 500-535

Nyíregyháza Állatpark Térkép

 Szálláshely foglalás►


Vissza a lap tetejére►

Szobafoglalás itt!

+36 70 320-91-76

info.vendegzona@gmail.com

Júliusi Akció


Szoboszlói Folkhétvége
 
Dixileand Napok
  
Művészeti napok

SzállásokKapcsolatHajdúszoboszlóGyógyfürdőAquaparkAqua-PalaceÁrainkProgramokLátnivalókStrandSzobákPünkösd 2011Árpád UszodaKarácsonyi Szilveszteri pihenésOldaltérkép

Hajdúszoboszló Vendégházak

telefon: +36 70 320-9176         e-mail: info.vendegzona@gmail.com
NetProfi honlapkészítés VictoryStudió webdesign